Wat houdt het hielspoorspreekuur in?
Tijdens ons spreekuur wordt u uitgebreid onderzocht door zowel een podotherapeut als een fysiotherapeut tegelijkertijd. Door deze multidisciplinaire samenwerking bieden we een grondige diagnose en een compleet behandelplan dat volledig is afgestemd op uw situatie. Alles onder een dak!
Voordelen:
⁃ Snelle zorg
⁃ Complete aanpak
⁃ Alles onder 1 dak!
⁃ Multidisciplinair
⁃ Intensieve samenwerking orthopeden
Waarvoor kunt u bij ons terecht:
⁃ Hielspoor
⁃ Achillespeespijn
⁃ Peesplaatontsteking
⁃ Peesontsteking (bijvoorbeeld kniepees)
⁃ Haglundse exostose
⁃ Instabiliteit
Wat doen we tijdens een spreekuur?
Het spreekuur bestaat uit de volgende onderdelen:
1. Anamnese (intakegesprek)
We beginnen met een uitgebreid gesprek waarin we uw klachten, medische voorgeschiedenis en leefstijl in kaart brengen. Hierbij bespreken we onder andere de intensiteit van de pijn, wanneer deze optreedt, en welke activiteiten verergering veroorzaken.
2. Lichamelijk onderzoek:
De fysiotherapeut en podotherapeut voeren samen een fysiek onderzoek uit, waarbij ze uw voet en lichaamshouding analyseren. Dit helpt om de oorzaak van de hielspoor te identificeren en eventuele bijbehorende problemen te detecteren.
Daarnaast krijgt u een compleet lichaamsonderzoek. Daarbij word het totale lichaam beoordeeld. Dus nek, rug, schouders, bekken, heupen, knieën en de voeten.
3. Echoscan:
Om een duidelijk beeld te krijgen van de staat van het peesblad en omliggende structuren in de voet en het onderbeen, voeren we een echoscan uit. Hiermee kunnen we nauwkeurig de locatie en ernst van de ontsteking of hielspoor vaststellen
4. Loopanalyse:
De podotherapeut maakt een loopanalyse middels een high speed camera. Hierdoor kunnen we snel zien waar mogelijke afwijkende factoren aanwezig zijn tijdens het looppatroon. Dit helpt om afwijkingen in de belasting van uw voeten vast te stellen die mogelijk bijdragen aan de ontwikkeling van hielspoor.
Op basis van de resultaten van de anamnese, het onderzoek, de echoscan en looppatroon, stellen we een persoonlijk behandelplan voor u op. Dit behandelplan kan bestaan uit:
- Specifieke oefeningen onder begeleiding van de fysiotherapeut om de belastbaarheid van uw voet te verbeteren en de pijn te verminderen.
- Advies over geschikt schoeisel en mogelijk het aanmeten van op maat gemaakte steunzolen door de podotherapeut.
- Adviezen voor aanpassingen in uw dagelijkse activiteiten om overbelasting te voorkomen.