Fysio-R heeft een speciale rugtraining ontwikkeld voor deze doelgroep. Herstellende en preventieve training om uw rugklachten de baas te blijven en minder risico te lopen dat de rugklachten terugkomen. Wij vertellen u graag meer over de speciale rugtraining, wilt u weten of deze training geschikt is voor u? Neem dan contact op met ons.

Rugklachten en Training 

Rugklachten is in Nederland aandoening nummer één! Misschien heeft u zelf ook wel eens rugklachten gehad of bent u er nog steeds mee belast. Rugklachten kunnen ontzettend vervelend zijn en een negatief deel van het leven beheersen! Als u eenmaal een keer door de rug heen gaat (spit) of lumbago hebt gehad dan is de rug altijd iets zwakker en is er een vergroot risico om op dezelfde plek weer klachten te krijgen.

Daarnaast zijn er mensen die chronische rugklachten hebben en altijd een zeurende pijn voelen in de rug of zelfs in de bil en het been.

Wervelkolom

De wervelkolom is een centraal gelegen structuur die ons stabiliteit geeft, ons laat bewegen in alle richtingen en die onze organen beschermd. Ze vormen met onze buikspieren en bekken(bodem) spieren een ‘centrale riem’ die ons moet beschermen van binnenkomende krachten. Als er rugklachten zijn, is deze ‘riem’ verzwakt, wat een vergroot risico kan geven op klachten en problemen.

Speciale rugtraining

Fysio-R heeft een speciale rugtraining ontwikkeld voor deze doelgroep. Herstellende en preventieve training om uw rugklachten de baas te blijven en minder risico te lopen dat de rugklachten terugkomen.

Om de ‘riem’ te verstevigen zal in groepsverband ook dáár het accent op gelegd gaan worden. De diepe buikspier en de diepe rugspieren zullen worden getraind. Dit gaat met veel beleid en geduld! De fysiotherapeut, die begeleidt, zal deskundig toezien hoe de oefeningen worden uitgevoerd en corrigeren waar nodig. De oefeningen zullen met name met eigen lichaamsgewicht worden uitgevoerd. Zo kunt u beter ervaren waar uw grens ligt. Daarnaast is samenwerking van de gehele keten (uw lichaam) ontzettend belangrijk.

Tijdens het uur training zal de intensiteit van de training liggen op uithoudingsvermogen, functionele krachttraining, mobiliserende oefeningen voor losmaken van de rug en stabiliteit in groepsverband. Daarnaast is het ook nog eens gezellig want we trainen met elkaar!

Aanmelden

Indien u zich wenst aan te melden voor de rugtraining zal er eerst een (éénmalige) afspraak/intake plaatsvinden zodat er een inschatting gemaakt kan gaan worden van de intensiteit van de training op maat voor u.

Voor wie is de rug training bedoeld?

 • Mensen die in het verleden (veelvuldig) last hebben gehad van rugklachten.
 • Mensen die op dit moment last hebben van rugklachten en er niet vanaf komen.
 • Mensen die een instabiel gevoel hebben van de rug en bang zijn er vaak doorheen te zakken.
 • Mensen die preventief de rug willen trainen zodat deze sterk blijft (door zwaar fysiek beroep bijvoorbeeld).
 • Vrouwen na zwangerschap (minimaal 6 weken na bevalling)

 

Een intake inplannen

Wilt u weten of onze rugtraining voor u geschikt is? Plan dan een intake via een van onze vestigingen in Beneden Leeuwen of Druten. Samen bekijken we wat jouw klachten zijn en waar de oorzaak ligt. Vervolgens zal er een onderzoek plaatsvinden. Dit kan staand zijn, liggend op de behandelbank of een actief bewegingsonderzoek waarbij u bewegingen maakt en wij een analyse maken van die bewegingen. Een onderzoek kan ongeveer 15 minuten duren.

Na het onderzoek hebben we een totaalplaatje en kunnen we een diagnose stellen. We bespreken deze gezamenlijk. Daaruit komt een behandelplan waarbij we rekening houden met jouw wensen en tijd.

Waarom Fysio-R?

 • Binnen 24 uur een reactie op uw bericht.
 • Professionele behandeling, evidence en practice based.
 • Nieuw(st)e behandel- en onderzoekstechnieken zoals Echografie en EPTE.
  Spier en Peesspecialist.
 • Specialist in orthopedische revalidatie (bewegingsapparaat).
 • Praktijk goed bereikbaar, zowel in Beneden-Leeuwen als Druten.

Mocht Fysio-R uw klachten niet kunnen oplossen dan zal dit altijd eerlijk worden gemeld en wordt u doorgestuurd naar iemand die dit mogelijk wél kan.

Onze kwaliteiten

 • Uitgebreide intake
 • Hoge klantenbeoordeling
 • Snel een afspraak
 • Ervaren specialisten
 • Helder over herstel
 • Géén verwijsbrief nodig
#

Uitgebreide intake
Blijf niet met pijn, klachten of vragen rondlopen. Maak een afspraak voor onze uitgebreide intake en laat ons u helpen om van uw klachten af te komen!

Uitgebreide intake

Blijf niet met pijn, lichamelijke klachten of vragen rondlopen. Maak een afspraak voor onze uitgebreide intake en laat ons u helpen om van uw klachten af te komen!