Lees alles over chronische pijn en de mogelijke behandelingen

Heeft u last van chronische pijn, ook wel langdurige pijn? Blijf hier dan niet langer mee rondlopen, maak vandaag nog een afspraak bij de fysiotherapeuten van Fysio-r in Beneden Leeuwen of Druten.

Wat is chronische pijn?

Chronische pijn is pijn die langer dan 3 maanden bestaat. Veel aandoeningen komen samen met chronische pijn, maar wil uit zichzelf niet herstellen. Het lichaam is niet in staat om zelf voor de oplossing te zorgen. Voorbeelden hiervan zijn reumatoïde artritis, artrose, fibromyalgie en (langdurige) peesklachten.

Chronische pijn komt veel voor bij klachten van het bewegingsapparaat (nek, lage rug, schouder, knie, hoofdpijn en bilpijn. Bij chronische pijn hoeft er geen weefselschade aanwezig te zijn, maar kan er toch pijn ervaren worden. Bijvoorbeeld door spierknopen die aanwezig zijn. Die worden niet gezien op beeldvormend onderzoek maar kunnen veel uitstralende pijn geven (myofasciaal). Vaak wordt op beeldvormende technieken, zoals röntgen, weinig gezien maar ervaart de persoon toch pijn. Doordat de persoon pijn aangeeft bij de betreffende specialist wordt deze soms niet begrepen. Dit kan uiteindelijk tot mentale problemen leiden.

Psychologische en sociale gevolgen chronische pijn

Naast fysieke elementen spelen bij chronische pijn ook allerlei psychologische en sociale gevolgen een grote rol. Doordat er continu pijn wordt ervaren kan dit negatieve uitwerkingen hebben. Iemand kan bijvoorbeeld daardoor slecht(er) slapen of voelt zich minder blij, de situatie kan daardoor op het humeur en gedrag doorwerken.
Chronische pijn wordt beïnvloedt door emoties, omgeving, verwachtingen, lichamelijke gesteldheid en het gedrag. Soms kan het zelfs zijn dat het de kwaliteit van leven beïnvloed. Iedereen ervaart dit op een andere manier en het is niet met elkaar te vergelijken. Dat maakt het daarom zeer complex.

Mogelijke behandeling chronische pijn

De impact van chronische pijn kan enorm zijn. De complexiteit kan ervoor zorgen dat deze klachten multidisciplinair aangepakt moeten worden. Dit betekent dat er nauw samengewerkt wordt met de huisarts, specialist(en) en andere (medische) disciplines. De behandeling zal dan ook in overleg met de cliënt afgestemd worden en niet uniform zijn. Fysio-R hanteert echografie in combinatie met Dry Needling om te behandelen. Daarnaast is oefentherapie bedoelt om structuren sterker te maken. Herkent u bovenstaande informatie en wilt u een afspraak maken? Neemt u dan contact op met Fysio-R.

Mocht u op basis van bovenstaande informatie nog vragen hebben of wilt u een afspraak maken, neemt u dan contact op met Fysio-R. Wij helpen u graag.
Mocht u bovenstaande klachten bij u zelf herkennen en heeft u (al lange tijd) last van atrose, maakt u dan een afspraak om deze vervelende blessure verder te beoordelen en te behandelen.

Een intake inplannen

Heeft u last van chronische pijn? Plan dan een intake in een van onze vestigingen in Beneden Leeuwen of Druten. Samen bekijken we wat uw specifieke klachten zijn en waar de oorzaak ligt. Vervolgens zal er een onderzoek plaatsvinden. Dit kan staand zijn, liggend op de behandelbank of een actief bewegingsonderzoek waarbij u bewegingen maakt en wij een analyse maken van die bewegingen. Een onderzoek kan ongeveer 15 minuten duren.

Na het onderzoek hebben we een totaalplaatje en kunnen we een diagnose stellen. We bespreken deze gezamenlijk. Daaruit komt een behandelplan waarbij we rekening houden met jouw wensen en tijd.

Waarom Fysio-R?

 • Binnen 24 uur een reactie op uw bericht.
 • Professionele behandeling, evidence en practice based.
 • Nieuw(st)e behandel- en onderzoekstechnieken zoals Echografie en EPTE.
  Spier en Peesspecialist.
 • Specialist in orthopedische revalidatie (bewegingsapparaat).
 • Praktijk goed bereikbaar, zowel in Beneden-Leeuwen als Druten.

Mocht Fysio-R uw klachten niet kunnen oplossen dan zal dit altijd eerlijk worden gemeld en wordt u doorgestuurd naar iemand die dit mogelijk wél kan.

Onze kwaliteiten

 • Uitgebreide intake
 • Hoge klantenbeoordeling
 • Snel een afspraak
 • Ervaren specialisten
 • Helder over herstel
 • Géén verwijsbrief nodig
#

Uitgebreide intake
Blijf niet met pijn, klachten of vragen rondlopen. Maak een afspraak voor onze uitgebreide intake en laat ons u helpen om van uw klachten af te komen!

Uitgebreide intake

Blijf niet met pijn, lichamelijke klachten of vragen rondlopen. Maak een afspraak voor onze uitgebreide intake en laat ons u helpen om van uw klachten af te komen!