Lees alles over een nieuwe knie en de mogelijke behandelingen

Heeft u een nieuwe knie en wilt u begeleiding bij het herstel? Maak vandaag nog een afspraak bij de fysiotherapeuten van Fysio-r in Beneden Leeuwen of Druten.

Slijtage van de knie

Wanneer het kraakbeen van het gewrichtsoppervlak van het bovenbeen en onderbeen versleten is spreek je van artrose. Daardoor heeft de knie minder demping en minder stabiliteit waardoor fysieke problemen kunnen ontstaan in die knie. Het kan net als bij de heup veroorzaakt worden door ouderdom, te zware belasting in dagelijks leven, of pure pech (familiair).

Een nieuwe knie

Uiteindelijk kan slijtage van de knie zoveel ongemak veroorzaken dat het kniegewricht vervangen moet worden door een Nieuwe Knie. Ook wel een Totale Knieprothese genoemd. Deze operatie wordt meestal uitgevoerd wanneer je pijn en verlies van functie ervaart (buigen en strekken) of wanneer andere behandelingen niet voldoende helpen. Ook kan er gekozen worden voor een halve nieuwe knie. Vaak is de revalidatie daarbij hetzelfde.

Wel of geen operatie?

De keuze om geopereerd te willen/kunnen worden hangt af van de mate van pijnervaring en de mate van beweeglijkheid van de knie. Daarnaast zal er altijd multidisciplinair overleg plaatsvinden tussen u, de specialist, huisarts en fysiotherapeut. Uiteindelijk maakt u zelf de keuze om wel of geen nieuwe knie te krijgen. Vaak moet de hulpvraag goed in kaart gebracht worden. Kortom, wat wil ik maximaal met mijn knie nog kunnen?

Na de operatie is de knie nog stijf en is de kracht van de spieren verminderd. Daarnaast zit de knie vol met zwelling en kunt u de knie nog niet volledig buigen of strekken. De spieren zijn erg verzwakt en functies als wandelen, traplopen en fietsen gaan nog niet goed. Toch moet u na de operatie al snel aan de bak om het lopen te oefenen! Allereerst is dagelijkse dingen weer kunnen doen de eerste stap in de revalidatie. Denkt u aan douchen, zelfverzorging, koken en traplopen.

Mogelijke behandeling na een nieuwe knie:

 • Losmaken knie op de behandelbank en in de oefenzaal.
 • Oefentherapie gericht op wandelen, traplopen en fietsen.
 • Stabiliteitstraining (evenwichtsoefeningen).
 • Reduceren van zwelling middels Medical Taping.
 • Krachttraining van de omliggende spieren.

Fysio-R is gespecialiseerd in mensen die een nieuwe knie of nieuwe heup hebben gekregen. We kunnen voor een behandeling ook aan huis langs komen als u bijvoorbeeld net uit het ziekenhuis komt. Maakt u een afspraak met Fysio-R als u preoperatief en/of postoperatief een afspraak wilt plannen of meer informatie zou willen ontvangen.

Een intake inplannen

Heeft u een nieuwe knie en wilt u meer weten over de mogelijkheden? Plan dan een intake in een van onze vestigingen in Beneden Leeuwen of Druten. Samen bekijken we wat uw specifieke klachten zijn en waar de oorzaak ligt. Vervolgens zal er een onderzoek plaatsvinden. Dit kan staand zijn, liggend op de behandelbank of een actief bewegingsonderzoek waarbij u bewegingen maakt en wij een analyse maken van die bewegingen. Een onderzoek kan ongeveer 15 minuten duren.

Na het onderzoek hebben we een totaalplaatje en kunnen we een diagnose stellen. We bespreken deze gezamenlijk. Daaruit komt een behandelplan waarbij we rekening houden met jouw wensen en tijd.

Waarom Fysio-R?

 • Binnen 24 uur een reactie op uw bericht.
 • Professionele behandeling, evidence en practice based.
 • Nieuw(st)e behandel- en onderzoekstechnieken zoals Echografie en EPTE.
  Spier en Peesspecialist.
 • Specialist in orthopedische revalidatie (bewegingsapparaat).
 • Praktijk goed bereikbaar, zowel in Beneden-Leeuwen als Druten.

Mocht Fysio-R uw klachten niet kunnen oplossen dan zal dit altijd eerlijk worden gemeld en wordt u doorgestuurd naar iemand die dit mogelijk wél kan.

Onze kwaliteiten

 • Uitgebreide intake
 • Hoge klantenbeoordeling
 • Snel een afspraak
 • Ervaren specialisten
 • Helder over herstel
 • Géén verwijsbrief nodig
#

Uitgebreide intake
Blijf niet met pijn, klachten of vragen rondlopen. Maak een afspraak voor onze uitgebreide intake en laat ons u helpen om van uw klachten af te komen!

Uitgebreide intake

Blijf niet met pijn, lichamelijke klachten of vragen rondlopen. Maak een afspraak voor onze uitgebreide intake en laat ons u helpen om van uw klachten af te komen!