Lees alles over een whiplash en de mogelijke behandelingen

Heeft u last van een whiplash? Blijf hier dan niet langer mee rondlopen, maak vandaag nog een afspraak bij de fysiotherapeuten van Fysio-r in Beneden Leeuwen of Druten.

Wat is een whiplash?

Een whiplash ontstaat vaak bij een ongeluk, meestal met de auto. In een split second wordt de halswervelkolom overmatig uitgerekt en extreem achterover en/of voorover gebogen. Dit zorgt voor een, waarschijnlijk tijdelijke, beschadiging van banden en spieren in de nek, ook wel een zweepslag in de nek genoemd. Ook sportongevallen, bedrijfsongevallen en ongevallen in en rondom het huis kunnen deze klachten geven.

De meest voorkomende klachten bij een whiplash

De klachten die na een whiplashongeval optreden, worden het whiplashsyndroom genoemd. Als gevolg van een whiplashongeval kunnen beschadigingen optreden in het hoofd- en halsgebied. Soms ook met uitstraling naar de schouder en arm(en).

Daarnaast kan er sprake zijn van een stijve nek, verminderde bewegingsmogelijkheden van de nek en hoofdpijn die meestal in het achterhoofd zit, maar soms uitstraalt naar het voorhoofd. Door deze klachten kunnen er beperkingen ontstaan in het huishouden, tijdens het werk of bij hobby’s. Ook zijn klachten als duizeligheid, concentratieproblemen, vermoeidheid, zichtproblemen, oorsuizen, misselijkheid en geheugenproblemen zeer herkenbaar. Door deze klachten kan een whiplash ervoor zorgen dat er slaapproblemen ontstaan.

Mogelijke behandeling van een whiplash

In overleg wordt een behandeling op maat gemaakt. Elke whiplash is weer anders en zeer complex. Dit betekent maatwerk voor de betreffende cliënt. Vooral de intensiteit van behandelen en de combinatie van rust nemen zal aan de orde zijn.

Mocht u op basis van bovenstaande informatie nog vragen hebben of wilt u een afspraak maken, neemt u dan contact op met Fysio-R. Wij helpen u graag.
Mocht u bovenstaande klachten bij u zelf herkennen en heeft u (al lange tijd) last van een whiplash, maakt u dan een afspraak.

Een intake inplannen

Heeft u een whiplash? Plan dan een intake in een van onze vestigingen in Beneden Leeuwen of Druten. Samen bekijken we wat uw specifieke klachten zijn en waar de oorzaak ligt. Vervolgens zal er een onderzoek plaatsvinden. Dit kan staand zijn, liggend op de behandelbank of een actief bewegingsonderzoek waarbij u bewegingen maakt en wij een analyse maken van die bewegingen. Een onderzoek kan ongeveer 15 minuten duren.

Na het onderzoek hebben we een totaalplaatje en kunnen we een diagnose stellen. We bespreken deze gezamenlijk. Daaruit komt een behandelplan waarbij we rekening houden met jouw wensen en tijd.

Waarom Fysio-R?

 • Binnen 24 uur een reactie op uw bericht.
 • Professionele behandeling, evidence en practice based.
 • Nieuw(st)e behandel- en onderzoekstechnieken zoals Echografie en EPTE.
  Spier en Peesspecialist.
 • Specialist in orthopedische revalidatie (bewegingsapparaat).
 • Praktijk goed bereikbaar, zowel in Beneden-Leeuwen als Druten.

Mocht Fysio-R uw klachten niet kunnen oplossen dan zal dit altijd eerlijk worden gemeld en wordt u doorgestuurd naar iemand die dit mogelijk wél kan.

Onze kwaliteiten

 • Uitgebreide intake
 • Hoge klantenbeoordeling
 • Snel een afspraak
 • Ervaren specialisten
 • Helder over herstel
 • Géén verwijsbrief nodig
#

Uitgebreide intake
Blijf niet met pijn, klachten of vragen rondlopen. Maak een afspraak voor onze uitgebreide intake en laat ons u helpen om van uw klachten af te komen!

Uitgebreide intake

Blijf niet met pijn, lichamelijke klachten of vragen rondlopen. Maak een afspraak voor onze uitgebreide intake en laat ons u helpen om van uw klachten af te komen!