Lees alles over COPD en de mogelijke behandelingen

Heeft u last van COPD? Blijf hier dan niet langer mee rondlopen, maak vandaag nog een afspraak bij de fysiotherapeuten van Fysio-r in Beneden Leeuwen of Druten.

Wat is COPD?

COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease) is een chronische en progressieve longziekte waarbij de longen beschadigd zijn. COPD is een verzamelnaam voor:

• Chronische bronchitis: de bronchiën zijn langdurig ontstoken. Als de bronchiën ontstoken en/of geïnfecteerd zijn, wordt overtollig slijm aangemaakt. Hierdoor wordt de luchtstroom in en uit de longen beperkt, wat leidt tot overmatig hoesten en moeite met ademhalen.

• Longemfyseem: een chronische aandoening waarbij de longblaasjes verloren gaan. Longblaasjes zijn nodig om zuurstof op te nemen. Wanneer er minder longblaasjes zijn, kan het lichaam minder zuurstof opnemen. Dit zorgt voor onder andere kortademigheid en benauwdheid.

Wat zijn veel voorkomende klachten bij COPD

Chronisch hoesten, kortademigheid, benauwdheid, vermoeidheid, verminderde inspanningsmogelijkheden, toenemende moeite met dagelijkse handelingen zoals wandelen op het tempo van leeftijdsgenoten, traplopen, huishoudelijke taken of het uitvoeren van hobby of werk.

Ongezonde leefgewoontes zoals roken, ongezonde voeding en te weinig beweging hebben invloed op zowel het ontstaan als het verloop van COPD en eventuele comorbiditeit. Roken is verantwoordelijk voor 40-60% van COPD-ontwikkeling. Daarnaast kunnen ook andere zaken COPD veroorzaken, zoals luchtvervuiling (op het werk, binnen- en buitenshuis) en genetische factoren.

Hoeveel mensen hebben COPD

In Nederland hebben ongeveer 600.000 mensen COPD en deze groep groeit. Van deze groep worden jaarlijks 30.000 mensen opgenomen in het ziekenhuis voor een COPD longaanval. Ook komen heropnamen veel voor.
Patiënten met longaandoeningen vinden bij Longfonds uitgebreide patiëntinformatie en mogelijkheden tot lotgenotencontact.

Bent u belast met COPD of Astma?

Dan kan Fysio-R u helpen! Een uitgebreide intake en behandelplan op maat zullen onderdeel zijn van uw revalidatie. Dit gaat vaak gepaard mét een verwijzing van uw specialist of huisarts. Ook werken wij intensief samen met een diëtiste die patiënten met COPD ziet. We werken met geavanceerde apparatuur en hebben een uitgebreide oefenzaal waar de mogelijkheden optimaal zijn.

Wij zijn lid van Chronisch Zorgnet en blijven intensief geschoold op basis van wetenschappelijke (nieuwe) interventies (zorgtraject).

Wilt u meer informatie of meteen een afspraak plannen? Laat het ons weten! U bent van harte welkom in onze praktijk. Op beide locaties wordt longrevalidatie gegeven, zowel in Beneden Leeuwen als in Druten.

Een intake inplannen

Heeft u last van COPD pijn? Plan dan een intake in een van onze vestigingen in Beneden Leeuwen of Druten. Samen bekijken we wat uw specifieke klachten zijn en waar de oorzaak ligt. Vervolgens zal er een onderzoek plaatsvinden. Dit kan staand zijn, liggend op de behandelbank of een actief bewegingsonderzoek waarbij u bewegingen maakt en wij een analyse maken van die bewegingen. Een onderzoek kan ongeveer 15 minuten duren.

Na het onderzoek hebben we een totaalplaatje en kunnen we een diagnose stellen. We bespreken deze gezamenlijk. Daaruit komt een behandelplan waarbij we rekening houden met jouw wensen en tijd.

Waarom Fysio-R?

 • Binnen 24 uur een reactie op uw bericht.
 • Professionele behandeling, evidence en practice based.
 • Nieuw(st)e behandel- en onderzoekstechnieken zoals Echografie en EPTE.
  Spier en Peesspecialist.
 • Specialist in orthopedische revalidatie (bewegingsapparaat).
 • Praktijk goed bereikbaar, zowel in Beneden-Leeuwen als Druten.

Mocht Fysio-R uw klachten niet kunnen oplossen dan zal dit altijd eerlijk worden gemeld en wordt u doorgestuurd naar iemand die dit mogelijk wél kan.

Onze kwaliteiten

 • Uitgebreide intake
 • Hoge klantenbeoordeling
 • Snel een afspraak
 • Ervaren specialisten
 • Helder over herstel
 • Géén verwijsbrief nodig
#

Uitgebreide intake
Blijf niet met pijn, klachten of vragen rondlopen. Maak een afspraak voor onze uitgebreide intake en laat ons u helpen om van uw klachten af te komen!

Uitgebreide intake

Blijf niet met pijn, lichamelijke klachten of vragen rondlopen. Maak een afspraak voor onze uitgebreide intake en laat ons u helpen om van uw klachten af te komen!