De meeste mensen klagen bij duizeligheid over draaierigheid, een licht gevoel in het hoofd, het gevoel alsof de wereld om hen heen draait of dat zijzelf rondtollen. Als u dit gevoel hebt, kunt u gedesoriënteerd zijn en moeite hebben met het bewaren van uw evenwicht.

Dit onaangename gevoel kan gepaard gaan met allerlei andere klachten zoals angst, transpireren, geeuwen, zuchten, misselijkheid en braken. Klassieke voorbeelden van bovengenoemde ziektebeeld zijn wagen- en zeeziekte.

bppd

Ervaart u klachten van duizeligheid?

Voelt dit aan als een draaiduizeligheid (of het ervaren van een draaisensatie)? Dan kan het zijn dat u BPPD heeft.

BPPD staat voor Benigne Paroxysmale Positie Duizeligheid. Benigne betekent ‘ongevaarlijk’ en paroxysmale staat voor ‘in aanvallen optredend’. BPPD staat dus voor goedaardige, kortdurende duizeligheidsaanvallen die ontstaan door plotselinge positieveranderingen.

BPPD wordt veroorzaakt door een stoornis van het evenwichtsorgaan in het binnenoor. In het evenwichtsorgaan bevinden zich kristallen. Bij BPPD zijn deze kristallen losgeraakt en hebben zich verplaatst naar een andere plek in de halfcirkelvormige kanalen in het evenwichtsorgaan dan waar ze horen. Het loslaten van de kristallen kan optreden na een hoofdongeval, een ooroperatie, bij een ontsteking of doorbloedingsstoornissen van het binnenoor of na langdurige bedrust. In de meeste gevallen is er echter geen duidelijke oorzaak aantoonbaar.

Toch kan duizeligheid een gevolg zijn van hyperventilatie, lage bloeddruk, en hersenbloeding, een herseninfarct, bloedarmoede en hartritmestoornissen.
Bij verschillende duizeligheidsklachten kunnen onze therapeuten hulp bieden.
Bij duizeligheid die voortkomt uit het evenwichtsorgaan of vanuit de nekwervelkolom kunnen onze fysiotherapeuten u helpen. Wanneer BPPD geconstateerd wordt, is de kans zeer groot dat u snel volledig van uw klachten afkomt. Binnen enkele behandelingen voelt u al resultaat!

Een intake inplannen

Heb jij last van duizeligheid en herken jij je in een van de klachten? Plan dan een intake in een van onze vestigingen in Beneden Leeuwen of Druten. Samen bekijken we wat jouw klachten zijn en waar de oorzaak ligt. Vervolgens zal er een onderzoek plaatsvinden. Dit kan staand zijn, liggend op de behandelbank of een actief bewegingsonderzoek waarbij u bewegingen maakt en wij een analyse maken van die bewegingen. Een onderzoek kan ongeveer 15 minuten duren.

Na het onderzoek hebben we een totaalplaatje en kunnen we een diagnose stellen. We bespreken deze gezamenlijk. Daaruit komt een behandelplan waarbij we rekening houden met jouw wensen en tijd.

Waarom Fysio-R?

 • Binnen 24 uur een reactie op uw bericht.
 • Professionele behandeling, evidence en practice based.
 • Nieuw(st)e behandel- en onderzoekstechnieken zoals Echografie en EPTE.
  Spier en Peesspecialist.
 • Specialist in orthopedische revalidatie (bewegingsapparaat).
 • Praktijk goed bereikbaar, zowel in Beneden-Leeuwen als Druten.

Mocht Fysio-R uw klachten niet kunnen oplossen dan zal dit altijd eerlijk worden gemeld en wordt u doorgestuurd naar iemand die dit mogelijk wél kan.

Onze kwaliteiten

 • Uitgebreide intake
 • Hoge klantenbeoordeling
 • Snel een afspraak
 • Ervaren specialisten
 • Helder over herstel
 • Géén verwijsbrief nodig
#

Uitgebreide intake
Blijf niet met pijn, klachten of vragen rondlopen. Maak een afspraak voor onze uitgebreide intake en laat ons u helpen om van uw klachten af te komen!

Uitgebreide intake

Blijf niet met pijn, lichamelijke klachten of vragen rondlopen. Maak een afspraak voor onze uitgebreide intake en laat ons u helpen om van uw klachten af te komen!