Shockwave therapie is een behandeltechniek waarbij patiënten worden blootgesteld aan krachtige ‘schokgolven’. Deze worden door middel van een behandelkop nauwkeurig gericht zodat ze op de gewenste locatie in het lichaam een mechanisch effect hebben.

Benieuwd of shockwave therapie voor u geschikt is? Maak vandaag nog een afspraak bij de fysiotherapeuten van Fysio-r in Beneden Leeuwen of Druten.

Wat is shockwave therapie?

De bekendste medische toepassing van shockwaves is het vergruizen van nierstenen. Binnen de fysiotherapie wordt een hiervan afgeleide vorm van shockwave therapie gebruikt. Fysiotherapeuten passen de methode toe voor het behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat bijv. bij een tennisarm, verkalking in het schoudergewricht, chronische ontsteking van een achillespees, hielspoor, maar ook spasticiteit. Shockwaves versnellen het genezingsproces door de zelfhelende eigenschappen van het lichaam te activeren, ze stimuleren de stofwisseling en verbeteren de bloedcirculatie.

Radiale shockwaves

Radiale shockwaves geven de meeste energie af aan de oppervlakte (eerste 2 cm) van de huid, de werking in de diepte neemt af. De energie wordt over een groter oppervlak verdeeld in vergelijking met gefocusseerde shockwave.
Radiale shockwave heeft vooral effect op de structuren en weefsels in uw lichaam. Het zorgt voor een betere doorbloeding en stofwisseling, waardoor uw lichaam afvalstoffen die ophopen in uw spieren of pezen sneller kan afbreken. Het is geschikt om op een groter gebied te hanteren en is soms pijnlijk. Daarnaast geeft het bijna direct een pijn dempende werking.
Radiale shockwaves zijn uitermate geschikt voor o.a. triggerpoints (knopen), peesontstekingen, hielsporen en spasticiteit.

Gefocusseerde shockwaves

Gefocusseerde shockwave werkt juist meer in de diepte (3 tot 12,5 cm). Hierbij wordt de energie over een kleiner oppervlak verdeeld in vergelijking met radiale shockwave. Gefocusseerde shockwave werkt hierdoor meer op celniveau in uw lichaam. Door middel van diverse opzetstukken kunnen we met gefocusseerde shockwave heel precies dieperliggende problemen aanpakken. We maken daarbij ook vaak gebruik van echografie. Op basis van de beelden kunnen we de precieze diepte bepalen en het aangedane weefsel in kaart brengen.
Naast een gunstig effect op uw doorbloeding en stofwisseling, geeft gefocusseerde shockwave ook een stimulerende werking op stamcellen en neuronen en heeft het daarnaast een ontstekingsremmend effect. Allemaal uitermate geschikt voor weefselherstel.
Gefocuseerde shockwaves zijn o.a. geschikt voor diepe triggerpoints, pseudartrose, calcificaties (kalk), botpathologieën, Dupuytren, enthesopathieën, carpaal tunnelsyndroom en peesklachten.

Fysio-R heeft radiale- én gefocusseerde shockwave in de praktijk en onze therapeuten zijn allemaal bekwaam om deze behandelingen te kunnen toepassen. Zo kunnen we u optimaal behandelen! Na gemiddeld vier tot vijf behandelingen merkt u al resultaat met de shockwave therapie. Bewegen gaat makkelijker en de chronische pijn blijft weg.
De resultaten van shockwave therapie zijn wetenschappelijk aangetoond

Een intake inplannen

Heeft u last van achillespees klachten? Plan dan een intake in een van onze vestigingen in Beneden Leeuwen of Druten. Samen bekijken we wat uw specifieke klachten zijn en waar de oorzaak ligt. Vervolgens zal er een onderzoek plaatsvinden. Dit kan staand zijn, liggend op de behandelbank of een actief bewegingsonderzoek waarbij u bewegingen maakt en wij een analyse maken van die bewegingen. Een onderzoek kan ongeveer 15 minuten duren.

Na het onderzoek hebben we een totaalplaatje en kunnen we een diagnose stellen. We bespreken deze gezamenlijk. Daaruit komt een behandelplan waarbij we rekening houden met jouw wensen en tijd.

Waarom Fysio-R?

 • Binnen 24 uur een reactie op uw bericht.
 • Professionele behandeling, evidence en practice based.
 • Nieuw(st)e behandel- en onderzoekstechnieken zoals Echografie en EPTE.
  Spier en Peesspecialist.
 • Specialist in orthopedische revalidatie (bewegingsapparaat).
 • Praktijk goed bereikbaar, zowel in Beneden-Leeuwen als Druten.

Mocht Fysio-R uw klachten niet kunnen oplossen dan zal dit altijd eerlijk worden gemeld en wordt u doorgestuurd naar iemand die dit mogelijk wél kan.

Onze kwaliteiten

 • Uitgebreide intake
 • Hoge klantenbeoordeling
 • Snel een afspraak
 • Ervaren specialisten
 • Helder over herstel
 • Géén verwijsbrief nodig
#

Uitgebreide intake
Blijf niet met pijn, klachten of vragen rondlopen. Maak een afspraak voor onze uitgebreide intake en laat ons u helpen om van uw klachten af te komen!

Uitgebreide intake

Blijf niet met pijn, lichamelijke klachten of vragen rondlopen. Maak een afspraak voor onze uitgebreide intake en laat ons u helpen om van uw klachten af te komen!