Lees alles over frozen shoulder en de mogelijke behandelingen

Heeft u last van een frozen shoulder? Blijf hier dan niet langer mee rondlopen, maak vandaag nog een afspraak bij de fysiotherapeuten van Fysio-r in Beneden Leeuwen of Druten.

Wat is een frozen shoulder?

Men spreekt van een frozen shoulder als de schouder in bijna alle richtingen beperkt is. De wetenschap weet niet precies waar een frozen shoulder vandaan komt. Wat wel bekend is, is dat het kapsel van de schouder (gewrichtszak) verstijfd is. Daardoor treden de bewegingsbeperkingen op. Er zijn wel een aantal factoren die risico’s op een frozen shoulder verhogen. Een frozen shoulder kan ontstaan na een blessure, operatie of breuk, maar ook na een val op de schouder. Daarnaast kunnen allerlei andere kwalen, zoals hart- en vaatklachten, diabetes en schildklieraandoeningen zorgen voor frozen shoulder.

Hoe herken je een frozen shoulder?

Een frozen shoulder zou u kunnen herkennen door pijn in en rondom de schouder, vaak uitstralend tot in de bovenarm. Maar bijvoorbeeld ook doordat er amper mee bewogen kan worden. Als het kapsel van de schouder verkort, dan wordt de schouder steeds stijver. Dit proces wordt erger omdat de schouder door de stijfheid minder bewogen wordt. Pijn in de nekspier neemt meestal toe. Dit komt omdat gecompenseerd gaat worden met de monnikkapsspier om de schouder te kunnen heffen. Daardoor raakt deze overbelast en dit geeft klachten. Het kapsel dat rondom het gewricht zit kan ook pijnlijk zijn en voelt zeurend aan.

Echografie

Een echografie scan van de schouder kan altijd worden gemaakt. We kunnen dan wat meer zeggen over de slijmbeurzen, kapsel, pezen, spieren en gewrichten.

Beperkingen in dagelijks leven

Alledaagse zaken zoals aan- en uitkleden, douchen en de haren wassen of iets uit een kastje pakken gaat moeizaam.

Een behandeling van een Frozen Shoulder is complex. Soms helpt dry needling of massage een beetje. Maar ook ondersteunend tapen en oefentherapie kunnen helpen.

Mocht u op basis van bovenstaande informatie nog vragen hebben of wilt u een afspraak maken, neemt u dan contact op met Fysio-R. Wij helpen u graag.
Mocht u bovenstaande klachten bij u zelf herkennen en heeft u (al lange tijd) last van een frozen shoulder of klachten die hier op zouden kunnen wijzen? Maakt u dan een afspraak om deze vervelende blessure verder te beoordelen en te behandelen.

Een intake inplannen

Heeft u last van een frozen shoulder? Plan dan een intake in een van onze vestigingen in Beneden Leeuwen of Druten. Samen bekijken we wat uw specifieke klachten zijn en waar de oorzaak ligt. Vervolgens zal er een onderzoek plaatsvinden. Dit kan staand zijn, liggend op de behandelbank of een actief bewegingsonderzoek waarbij u bewegingen maakt en wij een analyse maken van die bewegingen. Een onderzoek kan ongeveer 15 minuten duren.

Na het onderzoek hebben we een totaalplaatje en kunnen we een diagnose stellen. We bespreken deze gezamenlijk. Daaruit komt een behandelplan waarbij we rekening houden met jouw wensen en tijd.

Waarom Fysio-R?

 • Binnen 24 uur een reactie op uw bericht.
 • Professionele behandeling, evidence en practice based.
 • Nieuw(st)e behandel- en onderzoekstechnieken zoals Echografie en EPTE.
  Spier en Peesspecialist.
 • Specialist in orthopedische revalidatie (bewegingsapparaat).
 • Praktijk goed bereikbaar, zowel in Beneden-Leeuwen als Druten.

Mocht Fysio-R uw klachten niet kunnen oplossen dan zal dit altijd eerlijk worden gemeld en wordt u doorgestuurd naar iemand die dit mogelijk wél kan.

Onze kwaliteiten

 • Uitgebreide intake
 • Hoge klantenbeoordeling
 • Snel een afspraak
 • Ervaren specialisten
 • Helder over herstel
 • Géén verwijsbrief nodig
#

Uitgebreide intake
Blijf niet met pijn, klachten of vragen rondlopen. Maak een afspraak voor onze uitgebreide intake en laat ons u helpen om van uw klachten af te komen!

Uitgebreide intake

Blijf niet met pijn, lichamelijke klachten of vragen rondlopen. Maak een afspraak voor onze uitgebreide intake en laat ons u helpen om van uw klachten af te komen!