Klachten rondom de enkel en de voet komen veelvuldig en in allerlei vormen voor. Door middel van goed advies, tape en een gestructureerd trainingsprogramma is de kans op volledig herstel veel groter, waarbij de enkel stabieler en sterker is dan voor de blessure.
Heeft u last van voet- en enkelklachten? Blijf hier dan niet langer mee rondlopen, maak vandaag nog een afspraak bij de fysiotherapeuten van Fysio-r in Beneden Leeuwen of Druten.
Wanneer komt deze blessure voor?
Meer dan een half miljoen mensen per jaar verzwikken bijvoorbeeld een enkel. Vaak is dan een bandje aangedaan. Dit geeft klachten als pijn, zwelling, mobiliteitsbeperking, een instabiel gevoel of het niet goed kunnen belasten van de enkel en voet. Soms kan je er niet op staan en vertrouwt u het niet en gaat u naar de eerste hulp om een breuk uit te sluiten.
Als enkelklachten aanhouden is het verstandig om een fysiotherapeut te benaderen. De kans op een nieuwe enkelverzwikking is nl. vrij groot.
Chronische enkelklachten
Chronische enkelklachten kunnen het gevolg zijn van eerder doorgemaakt trauma’s. Een zeurend gevoel rond de enkel en voet na belasten of juist in rust kan heel vervelend zijn. De classificatie bij chronische problematiek is meer dan drie maanden klachten. Instabiliteit is vaak de onderliggende oorzaak. De banden en de spieren die samen werken doen het niet goed meer waardoor er een disbalans aanwezig is. Dit vergroot de kans op hernieuwd of groter letsel. Vaak merkt u bij het op een been staan dat u instabiel bent en niet lang kan blijven staan.
Voetklachten
Ook voor klachten aan andere omliggende structuren, zoals achillespeesklachten en andere pijnklachten aan de voet kunt u bij de fysiotherapeut terecht. Hielspoor valt ook onder voetklachten, in Nederland komt dit veelvuldig voor. Die blessure kan lang duren in herstel en geeft problemen bij lang wandelen.
Soms voelt u een blokkade in de enkel of voet en lukt het niet om de volledige bewegingsmogelijkheid te krijgen tijdens belasten. Dit kan komen door slijtage van het kraakbeen of door eerder doorgemaakte klachten van de gewrichten van de voet en enkel. Bij sporters komen klachten aan een middenvoetsbeentje nog weleens door overbelasting of wanneer iemand erop is gaan staan (bij voetballers bijvoorbeeld).
Heeft u last van onderstaande klachten?
- Pijn rondom de enkel.
- Niet kunnen staan op de voet door enkelpijn.
- Bloeduitstorting rondom de enkel (hij ziet blauw en paars).
- Warm gevoel rondom enkel.
- Kloppende enkel door forse zwelling.
- Bewegingsbeperking, met name voet omhoog bewegen.
- Zeurende pijn rondom de hak en onderkant voet die continu aanwezig is en met name erger wordt bij veel wandelen.
- Ochtendstijfheid tijdens het opstaan uit bed of tijdens opstaan uit een stoel na lang zitten.
Echografie
Er kan een echo gemaakt worden om de structuren in de enkel goed te kunnen beoordelen. Zo weten we bijvoorbeeld of iets gescheurd is, verrekt is of dat er iets anders aan de hand is. We kunnen dan iets zeggen over spieren, banden, kraakbeen en pezen.
Behandelingen waar wij u mee helpen:
- Pijndemping door middel van koelen.
- Taping en bandageren zodat er meer steun in de enkel aanwezig is.
- Oefentherapie
- Advies hoe om te gaan met de klachten
- Echografie om inzicht te geven hoe groot de zwelling is of dat er een bandje is gescheurd.
- EPTE/PNE om Hielspoor en Achillespeesklachten te behandelen.
- Return to play programma om weer volledig te kunnen sporten.
- Massage om vocht af te voeren en stijve spieren los te maken.
Mocht u bovenstaande klachten bij u zelf herkennen en heeft u (al lange tijd) last van voet- en enkelklachten, maakt u dan een afspraak om deze vervelende blessure verder te beoordelen en te behandelen.
Een intake inplannen
Heeft u last van achillespees klachten? Plan dan een intake in een van onze vestigingen in Beneden Leeuwen of Druten. Samen bekijken we wat uw specifieke klachten zijn en waar de oorzaak ligt. Vervolgens zal er een onderzoek plaatsvinden. Dit kan staand zijn, liggend op de behandelbank of een actief bewegingsonderzoek waarbij u bewegingen maakt en wij een analyse maken van die bewegingen. Een onderzoek kan ongeveer 15 minuten duren.
Na het onderzoek hebben we een totaalplaatje en kunnen we een diagnose stellen. We bespreken deze gezamenlijk. Daaruit komt een behandelplan waarbij we rekening houden met jouw wensen en tijd.
Waarom Fysio-R?
-
-
-
-
-
-
- Binnen 24 uur een reactie op uw bericht.
- Professionele behandeling, evidence en practice based.
- Nieuw(st)e behandel- en onderzoekstechnieken zoals Echografie en EPTE.
Spier en Peesspecialist. - Specialist in orthopedische revalidatie (bewegingsapparaat).
- Praktijk goed bereikbaar, zowel in Beneden-Leeuwen als Druten.
-
-
-
-
-
Mocht Fysio-R uw klachten niet kunnen oplossen dan zal dit altijd eerlijk worden gemeld en wordt u doorgestuurd naar iemand die dit mogelijk wél kan.
Onze kwaliteiten
- Uitgebreide intake
- Hoge klantenbeoordeling
- Snel een afspraak
- Ervaren specialisten
- Helder over herstel
- Géén verwijsbrief nodig
Wil je meer informatie over onze werkwijze, vergoedingen en of tarieven? Klik dan op de bijbehorende link!
Uitgebreide intake
Blijf niet met pijn, klachten of vragen rondlopen. Maak een afspraak voor onze uitgebreide intake en laat ons u helpen om van uw klachten af te komen!
Uitgebreide intake
Blijf niet met pijn, lichamelijke klachten of vragen rondlopen. Maak een afspraak voor onze uitgebreide intake en laat ons u helpen om van uw klachten af te komen!