Lees alles over een schouderprothese en de mogelijke behandelingen

Heeft u een schouderprothese of krijgt u deze binnenkort? Wij bieden goede begeleiding bij het herstel hiervan, maak vandaag nog een afspraak bij de fysiotherapeuten van Fysio-r in Beneden Leeuwen of Druten.

Een schouderprothese

Net als een nieuwe knie of een nieuwe heup worden er tegenwoordig steeds meer nieuwe schouderprotheses geplaatst. Mensen hebben daarvoor vaak veel last gehad van de schouder, dit komt door slijtage. Het kraakbeen slijt weg naarmate we ouder worden en dit kan problemen geven zoals pijn en bewegingsbeperkingen, ook in de schouder. Daarnaast is liggen op de schouder vaak zeer gevoelig waardoor slapen problemen geeft.

Schouderprothese operatie

Er kan gekozen worden voor een totale nieuwe schouder maar ook alleen voor een nieuwe kop of kom. Het ligt er aan welk deel versleten is en welk deel niet. Meestal wordt alleen het versleten gedeelte vervangen. Na de operatie is de schouder nog stijf en mogelijk wat pijnlijk door de wond, maar u zult al snel ervaren dat de echte pijn als voorheen weg is (de oude artrose). Zes weken met een mitella lopen is vaak het protocol.

Toch kunt u al snel beginnen met oefentherapie na de operatie. Deze is met name gericht op het losmaken van de schouder zodat de beweeglijkheid toe zal nemen. Zwaai- en slingeroefeningen krijgt u meestal mee uit het ziekenhuis. Liggen op de schouder zal de eerste 6 weken nog niet kunnen. De specialist is leidend in de verwijzing wat wel mag en wat niet mag met fysiotherapie.

Mogelijke behandeling, oefentherapie:

 • Oefentherapie gericht op het losmaken van de schouder (meer beweeglijkheid).
 • Oefentherapie gericht op het sterker maken van de spieren van de schouder.
 • Oefentherapie gericht op het weer kunnen functioneren in het dagelijks leven (bijvoorbeeld jezelf kunnen wassen en iets uit een kastje kunnen pakken)

Fysio-R is gespecialiseerd in mensen die een nieuwe schouderprothese hebben gekregen. Fysio-R komt ook aan huis als u fysiek nog niet in staat bent om naar de praktijk te komen. Maakt u een afspraak als u weet dat u geopereerd moet worden. Preoperatief kunnen we al een hoop zaken doornemen.

Een intake inplannen

Heeft u een schouderprothese of gaat dit binnenkort gebeuren? Plan dan een intake in een van onze vestigingen in Beneden Leeuwen of Druten. Samen bekijken we wat uw specifieke klachten zijn en waar de oorzaak ligt. Vervolgens zal er een onderzoek plaatsvinden. Dit kan staand zijn, liggend op de behandelbank of een actief bewegingsonderzoek waarbij u bewegingen maakt en wij een analyse maken van die bewegingen. Een onderzoek kan ongeveer 15 minuten duren.

Na het onderzoek hebben we een totaalplaatje en kunnen we een diagnose stellen. We bespreken deze gezamenlijk. Daaruit komt een behandelplan waarbij we rekening houden met jouw wensen en tijd.

Waarom Fysio-R?

 • Binnen 24 uur een reactie op uw bericht.
 • Professionele behandeling, evidence en practice based.
 • Nieuw(st)e behandel- en onderzoekstechnieken zoals Echografie en EPTE.
  Spier en Peesspecialist.
 • Specialist in orthopedische revalidatie (bewegingsapparaat).
 • Praktijk goed bereikbaar, zowel in Beneden-Leeuwen als Druten.

Mocht Fysio-R uw klachten niet kunnen oplossen dan zal dit altijd eerlijk worden gemeld en wordt u doorgestuurd naar iemand die dit mogelijk wél kan.

Onze kwaliteiten

 • Uitgebreide intake
 • Hoge klantenbeoordeling
 • Snel een afspraak
 • Ervaren specialisten
 • Helder over herstel
 • Géén verwijsbrief nodig
#

Uitgebreide intake
Blijf niet met pijn, klachten of vragen rondlopen. Maak een afspraak voor onze uitgebreide intake en laat ons u helpen om van uw klachten af te komen!

Uitgebreide intake

Blijf niet met pijn, lichamelijke klachten of vragen rondlopen. Maak een afspraak voor onze uitgebreide intake en laat ons u helpen om van uw klachten af te komen!